Bing Crosby – White Christmas

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Jeg tror, de fleste har det sådan, at det ikke kan blive jul uden Bing Crosby. White Christmas er måske det mest elskede julenummer nogensinde – og med rette. Man får virkelig lyst til at smække benene op foran den pejs, man ikke har, skænke en kop varm glögg og nyde julefreden.

Jeg vil dog lige bruge dagens indlæg på, at slå et slag for hele pladen. Bing Crosbys bløde crooner-stemme passer nemlig godt til andre klassikere som Silent Night, Adeste Fidelse, Jingle Bells og Silver Bells.

Mele Kalikimaka er et andet fantastisk nummer. Jeg kender nummeret fra Fars fede juleferie, men i USA er den generelt mere kendt end på vores hjemlige kyster, da den handler om jul på Hawaii.

Jeg savner et enkelt nummer på pladen: Happy Holidays. Den må du selv finde på streamingtjenesterne – det er også et hyggeligt nummer.

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.