Jul på slottet

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

I dag er min anbefaling at lytte til lidt julekalendermusik. Og ja, vi skal tilbage til de gode gamle dage, inden verden gik af lave. Vi skal nemlig forbi én af mine favoritter: Jul på slottet. Der er mange grunde til at holde af Jul på slottet. Bare antallet af replikker, der har sneget sig ind i min families dagligdagssprog, siger lidt.

Men især musikken kan noget helt bestemt. Det er så fedt med musik, der passer SÅ godt til hele kalenderen, handlingen, stedet. Bodil Heister har komponeret musikken, og hun formår virkelig at sætte stemninger sammen med DRs Radiounderholdningsorkester.

Der er mange gode sange. December-sang er en udødelig klassiker og synes meget i skoler. Drillesang, Bagesang og Nisse-Hopsa kan virkelig bringe mig tilbage til barndommen.

Min favorit er dog Julesang. Den synger vi altid rundt om juletræet og den siger bare så dejlig meget om min jul.

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.