De Nattergale – Songs From The Julekalender

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Som vestjyde (fra området mellem Grindsted og Varde – ligesom 2/3 af De Nattergale) så har The Julekalender selvfølgelig også en særlig plads i mit julehjerte. The Julekalender er den mest genudsendte julekalender og vel nok det mest genudsendte TV-program i historien. Der er mange grunde til, at den er blevet populær, og én af disse grunde er musikken.

Tænk bare på klassikere som “The Støvle Dance” og “It’s Hard To Be A Nissemand”. Der er dog også andre juveler på pladen. Nisserne synger f.eks. “Thousand of Vendings” (“the first one who gets to the mill is him who first get painted”) og “Snit a Little Bittle” (“my son you must love me not to end up in a grillbar in the middle of nowhere and cook pomfritter because best of all to be it is to be a snitter”) – fabelagtigt.

Jeg vil dog også slå et slag for et par sange, som man ikke umiddelbart tænker mere over i selve julekalenderen, fordi de kun kører i kort tid på Olufs radio. Det er “De kære minder”, der er en ægte dansktop-fløde-sang og “Rosita og Carlo”, der er en hyldest til Johnny Madsen.

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.