Krummerne 2: Stakkels Krumme

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Stemningen er høj hos familien Krumborg

Krummerne 2 fra 1992 står ret tydeligt i min erindring fra dengang selvom jeg kun har været knap 5 år på det tidspunkt. Det var nemlig den første film, jeg så i biografen.

Her er vi ude i et definitionsspørgsmål: Hvornår er en film en julefilm? Krummerne 2 har 50 min., der foregår i juletiden, mens de resterende 40 min. er forår/sommer. Jeg synes det er en julefilm, for der er et par legendariske scener, der fortæller ALT om den danske jul.

Krummemor stresser og jager rundt og skal nå alting for alle, men midt i det hele falder hun med den store stak gaver og får en grim forstuvning. Krummefar vil gerne gøre det godt, og han har nok set Fars fede juleferie, for træet skal være højt og flot. Det bliver måske lidt for højt, men til gengæld skal det på en drejefod, så juleaften bliver rigtig spændende.

I Krummerne 2 har vi et gensyn med Boris og Ivan, der endnu engang er ude efter det gode kup, men endnu en gang er Krumme der til at redde dagen. Det hele bliver krydret med lidt juleromance mellem Krumme og Yrsa.

Krummerne 2 er vel egentlig en sammenblanding af Home Alone og Fars fedejuleferie og så oversat til danske forhold. Det fungerer ret godt, og filmen nød vist også ret stor succes, da den kom for 28 år siden.

Selvom der ikke er jul hele vejen, så synes jeg godt, man kan se den alligevel. God fornøjelse.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.