Get Santa

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Jim Broadbent og Warwick Davis i Get Santa (2004).

Så er vi tilbage i Storbritannien. Get Santa fra 2004 er i denne række et kærkomment afbræk fra de amerikanske film, som godt kan blive lidt for meget af det hele. Folkene bag Christmas Chronicles har sikkert set denne film, for der er et par lighedstegn.

Julemanden er styrtet ned med sin kane og har søgt tilflugt i et skur. Drengen Tom finder Julemanden og involverer straks sin far, Steve, der er prøveløsladt. Steve tror dog bare, at det er en skør galning, der udgiver sig for Julemanden, og sender ham derfor bort. Julemanden prøver derfor på egen hånd at redde sine rensdyr fra politiet. Det går galt og Julemanden ender i spjældet.

Tom er dog insisterende, og Steve går med til at hjælpe Julemanden, mens denne er i fængsel. Tom og Steve skal finde rensdyr og kane, mens Julemanden kæmper med at få de andre indsatte til at tro på ham. Det lykkedes efterhånden, men han bliver flyttet til isolation, men heldigvis er Tom og Steve ved at klare skærene.

Jeg synes, at Get Santa er en fremragende film. For det første er Jim Broadbent formidabel som en lettere småforvirret Julemand. For det andet så er filmen lidt mere mørk og afdæmpet ift. amerikanske julefilm. Der er magi, men ikke på den amerikanske måde. Det er måske lidt svært at forklare, hvad forskellen er, så jeg synes bare, du skal se den i stedet.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.