The Night Before

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

The Night Before handler om de tre venner Isaac, Ethan og Chris, der gennem flere år har haft en tradition, hvor de juleaften forsøger at finde den mest legendariske fest i New York, The Nutcracker Ball.

Det er dog aldrig lykkedes for dem, og da både Isaac og Chris er kommet videre i livet, vil de gerne forsøge en sidste gang for Ethans skyld. Det lykkedes midlertid Ethan at få billetter til festen, og de tre venner starter en hæsblæsende aften sammen.

Aftenen byder på lidt af hvert og de bliver uvenner undervejs. De render også ind i deres gamle drug-dealer, Mr. Green, der viser sig at være noget mere væsentlig for plottet end som så.

Undervejs bliver det også til flere afsløringer for hinanden og måske ender de et bedre sted, end de startede.

Jeg synes The Night Before er et nyt og friskt bud på en julefilm, der dog også låner en central del fra It’s a Wonderful Life. Rogen, Gordon-Levitt og Mackie udgør en god trio og der er masser af humor, men der er også plads til de større følelser.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.