Polarekspressen

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Tom Hanks spiller selv seks af rollerne i Polarekspressen

Endnu en animationsfilm på plakaten. Denne gang har vi Tom Hanks i hovedrollen, og så bliver det vel næppe mere feel-good. Tom Hanks købte selv rettighederne til filmatiseringen, så det er et projekt, der har stået ham nær.

Filmen handler om Polarekspressen, der kører gennem natten og samler ikke-troende (på Julemanden) børn op. Det bliver en ret vild tur for den dreng, Billy, vi følger. Turen går naturligvis til Nordpolen, hvor børnene har mulighed for at møde Julemanden.

Mod slutningen får drengen Billy fat i en af rensdyrenes bjælder, som han i starten ikke kan høre. Han begynder at tro, og kan så høre bjælden. Det leder til, at han får julens første julegave af selveste Julemanden.

Som voksen kan drengen stadig høre bjælden, hvorimod hans søster og venner ikke kan høre den, fordi de stopper med at tro. Bjældens lyd er kun for dem, der virkelig tror.

Polarekspressen er spænding og action og det er helt igennem en forrygende historie. Derfor skal man se filmen, og så håber jeg, at man kan se gennem fingre med den noget bedagede animationsstil. Man kan på YouTube finde flere videoer, der fortæller om de døde øjne i filmen. De eneste figurer, der virker en smule levende, er Hanks’ figurer. Det ændrer ikke på, at historien er god. Så se den!


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.