Christmas In Soulsville

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Når talen falder på soul og r&b tænker de fleste nok Motown, men tager man fra Chicago og ned til Memphis, så finder vi Stax Records, der også har udklækket mange legendariske kunstnere. Tag bare Otis Redding, der åbner denne plade med Merry Christmas, Baby. Den er senere blevet kopieret af Bruce Springsteen – det er nok den version, de fleste kender. Otis Redding er fed. Meget fed.

Booker T. & The M.G.’s var bandet bag sangerne, og de har også fået lov at spille et enkelt nummer selv. Det er naturligvis instrumental og med et ikonisk udtryk med orglet som melodibærer.

Der er nogle kendinge på pladen, og så er der originalerne, og det er dem, der er vigtigst på denne plade. Albert Kings “Santa Claus Wants Some Lovin’” er simpelthen så groovy, at det halve kunne være nok.

“What Do The Lonely Do At Christmas?” af The Emotions er simpelthen arrangeret så hjerteskærende godt, at budskabet når helt ud gennem lydpappet.

Rufus Thomas er altid god for en omgang svedig soul, og det leverer han også med masser af overdrive på stemmen på “I’ll Be You Santa Baby”.

Jul kan altså også være groovy og fuld af soul.

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.