Nat “King” Cole – The Christmas Song

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Jeg tror vist lige, det er på tide at få smurt øregangene her en uge inden juleaften – og hvem kan gøre det bedre en Nat “King” Cole? Hans stemme er jo indbegrebet af fløde. Rund, fin og med en god fortællende klang.

Dette album hed oprindeligt “The Magic of Christmas” og blev udgivet i 1960, men blev genudsendt i 1963 under navnet “The Christmas Song” for at få plads til Coles fjerde indspilning af sangen af samme navn. Det er dén version, vi kender og holder af.

Titelsangen er naturligvis legendarisk og det bliver ikke jul uden, men der er faktisk ret mange andre fine sange på pladen. “Deck the Hall”, “Adeste Fideles” og “Joy to the World” er alle sange, der kan bringe juleglæden frem.

Så få sat pladen på og få smurt øregangene med lidt sangerfløde. Det er dejligt.

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.