Jul i Synge-Legeland 1 & 2

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

I dag har jeg tilladt mig at vælge hele to plader fra henholdsvis 1971 og 1975. Jul i Synge-Legeland er helt klart med på soundtracket til min jul, for vi har lyttet meget til begge plader – eller kassettebånd var det jo egentlig – da jeg var lille.

På 1’eren er der et par medleys, der er værd at bemærke. De består af de ofte meget korte julesange for børn, og er derfor sat sammen. F.eks. er “Nu er det jul igen”, “I en skov en hytte lå”, “Der bor en lille nissemand” (en familiefavorit) og “På loftet sidder nissen” sat sammen til et medley. Derudover er der andre klassikere som “Et barn er født i Bethlehem”, “Højt fra træets grønne top” og “Bjældeklang”.

Jul i Synge-Legeland 2 er den, jeg husker bedst af de to plader. Udover klassikere som “Juletræet med sin pynt”, “Sikken voldsom trængsel og alarm”, “Det kimer nu til julefest” og “Julen har bragt velsignet bud”, så finder vi nogle sange, vi slet ikke kan undvære i min familie. “Lille søde nissefar” er en sød lille sangleg, som vi brugte meget, da jeg var barn. “Man sku’ være julemand” er en rigtig fin sang med et godt budskab – “at tænke mer’ på andre og mindre på sig selv”.

“Nu har vi altså jul igen” er rigtig sjov at synge sammen med de mindste, for på trods af de mange ord i verset, så er omkvædet ligetil: “Jaaaaaaa, hvor man end sig vender hen, så er det jul og jul igen og jul og jul og jul og jul og jul igen”. Det kan min 2-årige hvert fald godt synge med på.

“Juletræet se, er pyntet fint med sne” vækker altid glæde rundt om juletræet, når min far til sidst skråler: “lad mig rigtig mange gaver få”. Den er bare et must juleaften.

Findes også på Apple Music: Jul i Synge-Legeland 1 og Jul i Synge-Legeland 2


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.