Naboerne – Den nat af alle nætter

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

For lidt over 10 år siden – vel omkring 2007 – begyndte en ny juletradition i min familie. Vi begyndte at besøge Helge Engelbrecht i Ansager i dagene op mod jul. Han holdt åbent til gratis koncert i Musikgalleriet, hvor der blev sunget fællessang og spillet julenumre.

Det var en rigtig hyggelig tradition, der dog gik lidt i sig selv, da Helges mor døde. Det var nemlig hende, der holdt på, at koncerterne skulle være gratis. Året efter hun døde, begyndte Helge at tage entré. Helt fair, og vi har da også været der et par gange siden – dog ikke så trofast som de første par år.

Nå, men det var nu nogle hyggelige stunder, og jeg erindrer særligt en gang, hvor min niece Astrid var med. Det var i 2009, og hun var kun 7 måneder gammel. Vi fik kringlet en plads helt oppe foran, og så skete det selvfølgelig, at den lille pige faldt til patten, og det hylede Helge helt ud af den, så han ikke vidste, hvad han skulle sige. Han måtte undskylde til forsamlingen, fordi der var en der fik sin julefrokost på forreste række. Derefter fortalte han en rigtig westjysk ammestuehistorie. Vel at mærke helt uforberedt – man er vel spillemand.

Tilbage til musikken. Titelnummeret “Den nat af alle nætter” er skrevet af biskop Henning Toft Bro (har også været med i Tørfisk, og sognepræst i Hjerm, hvor jeg bor) og med musik af Helge. Det er en fantastisk julesang.

På pladen findes andre gode sange, og det er især de originale, man skal hæfte sig ved. “Julen er hjerternes fest” er med melodi af Tommy Rasmussen og tekst af Henning Toft Bro. Dejlig sang.

På pladen er de bakket op af Ronni Olesen, der er lidt af et musikalsk vidunderbarn. Han er så dygtig.

En sidenote: Tommy Rasmussen har været forsanger i bandet Skagarack, der huserede i 80’erne. De har lavet en julesang, der hedder “This Time of Year”, og den skal du også lige lytte til. (Spotify, Apple Music)

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.