A Very Special Christmas

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Julefreden (og juleferien) har indfundet sig, og det er jo dejligt. Så kan man jo godt i en stille stund sidde og fintænke lidt over, hvad julen egentlig handler om. For mange er det familien og samværet, der er i højsædet og for andre er det gaverne. Måske kunne det også være at glæde andre.

Derfor skal vi have fat i “A Very Special Christmas”, der blev udgivet i 1987. Jimmy Iovine samlede en masse folk, der ville være med til at indspille pladen. Sting, Run D.M.C., Bryan Adams, Bruce Springsteen, Eurythmics, Bon Jovi, Madonna og U2 – bare lige for at namedroppe lidt.

Albummet blev indspillet som støtte til Special Olympics (OL for udviklingshæmmede), der i 2019 blev afholdt i Abu Dhabi.

Jeg synes, det er et skønt album med fede versioner på. Eurythmics version af Winter Wonderland er fuldstændig plastret til i synthesizer og Annie Lennox’s ufattelige stemme.

Whitney Houston var ét af de hotteste navne i 1987, og hendes stemme var i topform, og det kan man høre på “Do You Hear What I Hear”. Fantastisk stemme.

Der er et enkelt originalt nummer på, og det står Run D.M.C. for. Det hedder “Christmas in Hollis”. Hollis er navnet på den bydel i Queens, New York, hvor medlemmerne af Run D.M.C. voksede op. Jeg synes musikvideoen taler for sig selv, men den er bestemt et lyt værd.

Siden 1987 er der udkommet syv plader under “A Very Special Christmas”-navnet.

Findes også på Apple Music.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.