The Muppets Christmas Carol

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julealbumsanbefaling. Jeg er ikke musikanmelder, men jeg elsker julemusik, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

A Christmas Carol af Charles Dickens er filmatiseret næsten 30 gange (her tæller jeg ikke TV-film eller direkte til DVD). En elsket historie om Scrooge, der finder ud af, hvad julen egentlig handler om. Den har The Muppets lavet en version af, og den elsker jeg simpelthen.

The Muppets formår at få oversat historien til deres egen verden, hvor Gonzo og Rizzo the Rat er fortællere, og alle de elskede figurer spiller hver deres rolle. I rollen som Ebenezer Scrooge har vi Michael Caine – altså så er vi jo helt oppe i superligaen.

Til filmen er der naturligvis lavet nogle sange, og flere af dem kan sagtens høres uden at have set filmen. Min absolutte favorit er “It Feels Like Christmas” sunget af Ghost of Christmas Present til Scrooge.

“One More Sleep ‘Til Christmas” er en sang om forventningens glæde sunget af Bob Cratchit (Kermit). Den handler også om, at julen er en magisk tid, hvor folk kommer hinanden ved og udretter små mirakler i dagligdagen.

“Bless Us All” er sunget af Tiny Tim (Cratchits søn). Den handler om, at i julen er vi alle lige og alle skal have en plads ved bordet.

“Thankful Heart” er sunget af Scrooge, efter han er blevet omvendt og har fundet ind til julens sande betydning.

Jeg synes dog, man skal se filmen. Den er morsom og hjertevarm, og scenen med Marley & Marley (Statler & Waldorf) er godt lavet med de to gnavne gamle mænd, der synger en sang til Scrooge, om at han skal forbedre sig. Bare se den! Den findes desværre ikke på Netflix, men kan findes på både YouTube og BlockBuster til 99 kr. Den er alle pengene værd.

Og lyt også til musikken!

Findes også på Apple Music.


Comments

Ét svar til “The Muppets Christmas Carol”

  1. […] er ledsaget af et rigtig fint soundtrack, som jeg også anbefalede sidste år. Sangene fungerer endnu bedre med billeder på, og bringer […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.