The Muppet Christmas Carol

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Michael Caine og hele Muppets-holdet i skøn forening.

Først og fremmest: Glædelig jul. Jeg håber, du har nydt at følge med i min julekalender i år. Jeg vender tilbage næste år med en ny julekalender, men indtil da, må du have en dejlig jul med dine nære og kære.

Og så til dagens anbefaling: Juleklassikeren over dem alle – A Christmas Carol. Verden over er den højt skattet og også fortalt i et hav af versioner, og jeg har jo også tidligere anbefalet Scrooged. Den ultimative version er dog The Muppets, hvis du spørger mig. Jeg bliver simpelthen så glad og i julestemning, når jeg har set denne perle.

Michael Caine spiller den sure Ebeneezer Scrooge og ellers er de øvrige roller stort set besat af The Muppets-figurerne. Gonzo og Rizzo fungerer som fortællere, der på komisk vis også er med i handlingen. Det fungerer rigtig godt. En af de nye figurer skabt til netop denne film er Den nuværende juls ånd, og man kan ikke andet end at knuselske ham. Han er så barnlig og naiv, og er så meget essensen af jul.

Filmen er ledsaget af et rigtig fint soundtrack, som jeg også anbefalede sidste år. Sangene fungerer endnu bedre med billeder på, og bringer julestemningen helt i top.

Jeg vil tillade mig her at komme med en ekstra anbefaling. Filmen The Man Who Invented Christmas handler om tilblivelsen af A Christmas Carol. Filmen giver også et bud på, hvorfor netop A Christmas Carol er af så stor betydning, som den er. Den kan du se i juledagene.

Tilbage til The Muppets. Filmen findes vist på dansk, men jeg synes, at man bør se den på originalsproget for at få de fantastiske præstationer med fra både Caine og The Muppets.

Rigtig glædelig jul!


Comments

Ét svar til “The Muppet Christmas Carol”

  1. Du har en dejlig blog. Flot arbejde

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.