Gremlins

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

På med 3D-brillerne – eller noget.

For nogle år tilbage sad jeg og snakkede om julefilm med mine søskende. Vi kom til at snakke om en julefilm, der jo egentlig var lidt trist, for der var noget med at faren, udklædt som julemand, sad fast i skorstenen og døde, fordi ingen kunne finde ham. Problemet var bare: vi kunne simpelthen ikke huske, hvad filmen hed og den var umulig at finde på Google.

Året efter så jeg Gremlins og kom til at lave en facepalm, for handlingen med julemanden i skorstenen, kommer netop fra Gremlins. Det bliver fortalt af den kvindelige hovedrolle, Kate, der ikke holder jul, da det er hendes far, der dør i skorstenen.

Nå, men Gremlins er jo en fantastisk film. Mange vil nok indvende, at det ikke er en julefilm, men handlingen udspiller sig i juletiden og igangsættes, da Billy får en Mogwai i julegave af sin far. En Mogwai er en nuttet, lille, pelset fyr, der er god som dagen er lang. Han må dog aldrig fodres efter midnat eller komme i kontakt med vand.

Mogwai’en, der hedder Gizmo, kommer i kontakt med vand og formerer sig. De nye Mogwai’er er nogle bøller og får tricket Billy til at give dem mad, hvorefter de forvandler sig til de uhyggelige Gremlins, der terroriserer hele byen. Og så kan du nok regne ud, hvad filmen egentlig kommer til at gå med.

Filmen skal ses, for det er bare en kultklassiker, og trænger man til en julefilm, der ikke er alt for pussenusset og med lidt gang i gaden, så er Gremlins den helt rigtige film.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.