Scrooged

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Bill Murray som Frank Cross, der bliver hjemsøgt af tre spøgelser i denne 80’er remake af Dickens’ klassiker.

Jeg elsker Bill Murray. Man er altid i godt selskab, når han indtager skærmen. Det er egentlig svært at beskrive hvorfor, men måske er det den måde, hvorpå han går fra at være stille og rolig til at fare op i det røde felt, eller måske er det hans til tider lidt ligegyldige facon, der sekundet efter bliver utroligt nærværende.

Jeg synes, han formår det hele i denne 80’er klassiker. Scrooged er en filmatisering af Charles Dickens’ klassiske fortælling, A Christmas Carol. Faktisk er Scrooged lidt en meta-fortælling, for i filmen er de i gang med at opsætte A Christmas Carol på en tv-station.

Frank Cross, spillet af Bill Murray, er en egoistisk, selvglad og kynisk tv-boss, der bliver presset til at lave en opsætning af A Christmas Carol. Inderst inde er han nok ret ligeglad, men gør det for sin karrieres skyld. Grundet pres og ligegyldighed ænser han ikke folk omkring ham, som han enten affejer eller sender firmahåndklæder til som julegave.

Han bliver dog hjemsøgt af sin gamle boss, Lew, der ikke var specielt elsket. Lew advarer Frank om hans livsstil og de tre spøgelser, der vil hjemsøge ham. Jeg er især vild med Ghost of Christmas Present, der bliver spillet af Carol Kane. Hun er simpelthen altid så vidunderligt forvirret.

Alt ender jo godt – det er jo jul, men vejen derhen er en morsom fortælling, jeg klart kan anbefale.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.