Christmas Chronicles 1 & 2

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Kurt Russell som Julemanden – det gør han godt.

Christmas Chronicles er en Netflix-film fra 2018, der i 2020 er blevet opfulgt af en 2’er. I filmen følger vi børnene Teddy og Kate Pierce, der bor i Lowell, Massachusetts. Teddy har mistet troen på Julemanden og julen helt generelt, og har i stedet bevæget sig ind på en småkriminel løbebane. Lillesøsteren, Kate, er dog stadig troende, og da de er alene hjemme juleaften, så hun sætter sig for at bevise over for Teddy, at Julemanden findes.

Det fører til, at de havner i Julemandens kane, hvor de gør sig til kende over for Julemanden, der bliver forskrækket og styrter ned med kanen. Rensdyrene løber deres vej og Julemandens hat og sæk forsvinder. Teddy og Kate bliver nødt til at hjælpe Julemanden, hvis det skal blive jul.

Det bliver en hæsblæsende kamp mod uret før Julemanden og børnene kan få julen på ret køl igen på få timer.

Christmas Chronicles 2 tager fat nogle år efter forgængeren. Den onde nisse, Belsnickel, planlægger at ødelægge Julemandens by og fjerne julestjernen og dermed magien. Før han kan gøre det, skal han dog ind gennem det magiske skjold, der beskytter byen. Det kan han komme ved hjælp af at bruge Kate Pierce som lokkemad.

Belsnickel kommer ind i byen og får fjernet julestjernen, der tilmed bliver destrueret. Det er endnu engang en kamp mod tiden for at finde en ny julestjerne, at få genskabt ro og orden og at få uskadeliggjort Belsnickel.

Der er masser af julestemning og action i Christmas Chronicles, og den kan varmt anbefales. Derudover gør Kurt Russell det ret godt som Julemanden, og jeg synes også der skal rettes en særlig ros til dem, der har lavet Julemandens kostume. Det ser ret imponerende ud.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.