Elf

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Det kan ikke blive jul uden Elf. Som med både Jim Carrey og Adam Sandler, så er Will Ferrell også én, der deler vandene, men jeg vil sige, at man skal være mere end almindeligt humørforladt, hvis man ikke kan lide Will Ferrell bare en smule, efter at have set Elf.

Buddy er et menneske, der som baby bor på børnehjem, da moren dør og faren er ude af billedet. Julenat kravler han ind i Julemandens sæk og kommer med til Nordpolen, hvor han bliver opfostret som en nisse. Det bliver dog tydligt, at han er meget anderledes og en dag må sandheden frem.

Buddy ønsker sig brændende at lære sin rigtige far at kende, og han tager derfor den lange tur til New York City, hvor han finder sin far, Walter Hobbs. Walter har dog ikke ret meget tilovers for denne mærkelige person, der kommer og påstår, at han er hans søn, men Buddy prøver alt for at vinde farens gunst.

Buddy har ikke noget filter. Overhovedet. Alt kommer ud og alt er som at høre et virkelig julebegejstret barn. Det er smittende – også for personerne i filmen.

Juleaften kommer Julemanden i problemer i Central Park og derfor er der kun én til at hjælpe, og det er naturligvis Buddy. Sammen med sin familie og Jovie, som han dater, får Buddy julen tilbage på ret køl.

Der er så mange sjove episoder i Elf. Det er alt lige fra mødet med Walter, til hvad man kan spise, men også hans opførsel i stormagasinet, hvor han gerne vil hjælpe til, da han har hørt, at Julemanden kommer. Jeg kan simpelthen ikke se, hvordan det skal blive jul uden Elf.

“I’m sorry I ruined your lives and crammed 11 cookies into the VCR.”

Buddy

“I planned out our whole day. First we make snow angels for two hours, and then we’ll go ice skating, and then we’ll eat a whole roll of Tollhouse Cookie Dough as fast as we can, and then to finish, we’ll snuggle.”

Buddy

“We elves try to stick to the four main food groups: candy, candy canes, candy corns and syrup.”

Buddy

Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.