Deck the Halls

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Matthew Broderick og Danny DeVito som de konkurrence naboer i Deck the Halls.

I en lille by i Massachusetts huserer den selvudnævnte juleekspert, Steve Finch, spillet af Mathew Broderick. Han vil gøre alt for at få den perfekte jul og føre traditionerne videre sammen med sine børn. Børnene er dog ikke meget for denne opstillede form for julerier, men Finch vil ikke have det anderledes.

1. december flytter Buddy Hall (Danny DeVito) og hans familie ind overfor familien Finch. Konerne og børnene bliver hurtigt gode venner, men Steve og Buddy kan ikke rigtigt sammen. Buddy er bilsælger og kan tilsyneladende sælge alt. Det begynder dog at kede ham, så han kaster derfor sin tid på at få sit hus til at kunne ses fra det ydre rum.

Hans lysopsætning bliver vildere og vildere og han udfordrer også Finch’s position som “the Christmas Guy”. Der opstår endnu mere splid mellem de to naboer og det ender med at Steve taber et væddemål, hvorefter han kalder Buddy en taber, fordi hans hus stadig ikke kan ses fra det ydre rum. Buddy bliver såret og pantsætter bl.a. sin kones dyrebare vase for at få et kæmpe LED-panel.

Konen og børnene forlader Buddy, men hos naboen Finch ser det heller ikke for godt ud efter at Steve køber noget heftigt fyrværkeri, der sætter ild til deres hjem. Derfor forlader Steve’s kone og børn også etablissementet. Steve og Buddy får skrinlagt stridighederne og arbejder nu sammen for at få deres familier tilbage igen og at få Buddys hus til at blive set fra rummet.

Deck the Halls er en ret ærkeamerikansk julefilm – det bliver næsten for meget, men de kan altså noget med udendørs belysning. Denne film hører muligvis ikke til blandt klassikere, men jeg synes alligevel den bringer noget julestemning frem, da den som mange andre gode julefilm får fremhævet, hvad julen egentlig handler om.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.