Love Actually

Indtil jul vil jeg hver dag komme med en julefilmanbefaling. Jeg er ikke filmanmelder, men jeg elsker julefilm, så listen bliver ukritisk, klichéfyldt og sikkert alt for meget for de fleste.

Jeg har gået og tænkt lidt over, om Love Actually skulle på listen. Nu har den fået en plads og her kommer et lille overblik over filmen.

Filmen fra 2003 har et stjernespækket cast med bl.a. Liam Neeson, Alan Rickman, Emma Thompson, Bill Nighy, Hugh Grant, Kiera Knightley, Colin Firth og Martin Freeman. det er ikke så tit, man møder en film med den mængde af A-liste-skuespillere. Det gør naturligvis ikke en film god – altså bortset fra Liam Neeson og Alan Rickman (de er altid et kvalitetsstempel).

Filmen er rigtig fint opbygget med 10 parallelle historier, der dog hænger sammen i den større fortælling. Du har ægteparret Harry og Karen, der oplever en vis grad af metaltræthed; Daniel og Sam, far og søn, der er på jagt efter kærligheden; Jamie og Aurélia, der forsøger at lære hinanden at kende på trods af sprogbarrierer; parret Juliet og Peter, der er nygifte, men hvor vennen Mark er hovedløst forelsket i Juliet; Billy Mack og Joe med det platoniske musiker-manager-forhold; Colin, der søger kærligheden over Atlanten; John og Judy, der møder hinanden på filmsettet; Sarah og Karl, der finder hinanden, men bliver afbrudt af Sarahs psykisk syge bror, Michael, og slutteligt den store romance mellem premierministeren, David, og hans sekretær, Natalie.

Filmen er for kompliceret at give et handlingsreferat af – netop pga. alle de forskellige handlingsforløb. Der er masser at komme efter, og skuespillet er i top. Der er heller ingen tvivl om, at det er en julefilm, og julen er jo hjerternes fest, så god fornøjelse.


Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.